Pako nykytaidenäyttelystä -peli

Tervetuloa pelaamaan virtuaalista pakopeliä yksin, kavereiden tai perheesi kanssa. Olet joutunut vanhaan linnaan, jonka huoneisiin on piilotettu seitsemän jalokiveä. Kun klikkaat jalokiveä, saat esille taideteoksen. Edetäksesi pelissä sinun tulee ratkaista kuhunkin teokseen liittyvä pulma. Apunasi sinulla on kissa Leonardo da Vinski, joka sinun tulisi auttaa ulos linnasta. Voit lukea kissan repliikit itse tai pyytää kaveriasi lukemaan. Varsinkin pienimmät pelaajat tarvitsevat avukseen vanhemman tai isomman sisaruksen.

Kissa antaa sinulle vinkkejä mistä löydät jalokivet, mutta kysyy myös kysymykset. Kun olet löytänyt teoksen ja kuullut kysymyksen, palaa katsomaan teosta uudelleen ratkaistaksesi tehtävän. Muista myös antaa palautetta pelistä. Palautelinkin löydät linnan pihalta.

Pelissä olevat taiteilijat on valittu kolmesta eri Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelystä Keuruun museosta, Jyväskylän taidemuseosta ja Saarijärven museosta. Mukana ovat Ilkka Virtanen, Maija Ojanen, Anni Puolakka, Anna Binta Diallo, Jussi Heikkilä, Jukka Silokunnas ja Jaakko Valo. Teokset on tehty eri tekniikoilla käyttäen eri materiaaleja.