”Koko ajan on hakemista, että voiko kuulua, ja totta kai voi olla toivetta siellä taustalla.”

Antti Ahonen ja Meri Hietala pohtivat kuulumattomuutta fyysisenä kokemuksena – kehona, jonka kanssakäymistä ympäristön kanssa on rajoitettu. Valokuvaamalla dokumentoidut, performatiiviset teokset avaavat uusia näkökulmia paikkoihin ja inhimillisyyteen.

Teoksissa ryhmä ihmisiä on asettautunut tiiviisti taiteilijoiden valitsemaan paikkaan. Ahtautuminen luo ryhmän jäsenten välille yhteenkuuluvuuden tunteen, mutta valokuvassa ihmismassa näyttää oudolta, kyseiseen paikkaan kuulumattomalta. Yksittäisen kehon rajat häviävät suhteessa muihin kehoihin ja ympäristöön.

Meri Hietala (s. 1980) on syntynyt Jyväskylän Tikkakoskella ja Antti Ahonen (s. 1977) Espoossa. Molemmat ovat lapsina asuneet Keski-Suomessa. Meri Hietala on monialainen taiteilija, joka tekee performansseja sekä ääni- ja installaatiotaidetta. Antti Ahonen toimii laajasti mediataiteen, performanssitaiteen ja valokuvauksen kentillä sekä niiden raja-alueella. Hänet tunnetaan elävän taiteen systemaattisena dokumentoijana sekä Kokeellisen Elektroniikan Seuran aktiivisena toimijana. Meri Hietala ja Antti Ahonen ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2014 saakka.

Katso video haastattelusta